Kim Tipt: IJstweeling – S.K. Tremayne

Kim Tipt: IJstweeling – S.K. Tremayne

‘Om maar meteen met de deur in huis te vallen, van dit boek heb ik slecht geslapen. Het begint als een verhaal van een gezin dat “gewoon” in de rouw is om het verlies van een dochter, maar al snel ga je als lezer twijfelen of het allemaal wel zo “gewoon” is. Subtiele en soms ook overduidelijke gebeurtenissen roepen vraagtekens op en houden je aan de pagina’s gekluisterd. Bij elke bladzijde die je omslaat wordt het verhaal enger en duisterder. Het bezorgde mij rillingen. Het afgelegen koude eiland waar het grootste deel van het verhaal zich afspeelt, geeft de boel nog eens een extra claustrofobisch tintje. Als je denkt te weten hoe het zit, blijkt het toch allemaal weer net even anders te zijn. De uiteindelijke ontknoping is echt schokkend en bleef bij mij nog een paar dagen nadreunen. Wees gewaarschuwd, dit boek grijpt je naar de strot.’

Kims boekentip - IJstweeling

Korte omschrijving

Nadat Lydia – de helft van een identieke tweeling – is omgekomen bij een tragisch ongeluk, verhuizen haar ouders met overgebleven tweelingdochter Kirstie naar een afgelegen Schots eiland. Ze proberen hun leven opnieuw vorm te geven, maar als het winter wordt en de mist over het Schotse eiland trekt, raakt het gezin steeds verder geïsoleerd. Kirstie begint vreemd gedrag te vertonen, beweert dat zíj Lydia is en dat Kirstie is overleden. Langzaam slaat de twijfel toe: wat is er echt gebeurd op de dag van het ongeluk? En hoe goed ken je je eigen kind?

De filmische stijl en de duistere setting maken van IJstweeling een ongelofelijk spannende thriller, die dwingt tot doorlezen en nog lang blijft nadreunen. Wie denkt het mysterie ontrafeld te hebben, wordt op elke pagina opnieuw verrast.

S.K. Tremayne is het pseudoniem van een internationale bestsellerauteur, die woont en werkt in Londen. De vertaalrechten van IJstweeling zijn verkocht aan achttien landen.

Titel: IJstweeling
Oorspronkelijke titel: Ice Twins (2015)
Auteur: S.K. Tremayne
Verschijningsjaar: 2015
Uitgever: Prometheus
ISBN: 9789044626490
Genre: Thriller