Balou, het medium... no way!

In mijn vorige blog heb ik verteld dat ik weleens met een schuin oog meekijk naar de televisie terwijl ik in mijn mand lig. Je ziet er soms interessante maar ook hele rare dingen. Maar wat ik laatst zag op een Duitse zender sloeg toch werkelijk alles. Op een stuk strand zag ik twee vlaggen enkele meters uit elkaar staan. De ene vlag had de kleuren zwart, rood en geel en de andere vlag was rood, wit en blauw gekleurd. Uit het bijgaande commentaar begreep ik dat het erom ging of de meeuwen op het strand bij de ene of bij de andere vlag zouden neerstrijken. Waarom zou je zoiets in hemelsnaam willen weten? vroeg ik me af.

Toen de meeuwen na wat heen en weer gefladder uiteindelijk bij de rood-wit-blauwe vlag waren geland, kwam de aap uit de mouw. De voorkeur van de meeuwen voor de rood-wit-blauwe vlag zou voorspellen dat Nederland een voetbalwedstrijd van Duitsland zou winnen. Blijkbaar vermoedde de commentator dat deze voorspelling de Duitse kijkers thuis niet welgevallig zou zijn, want ter relativering werd er meteen bij gezegd dat de rood-wit-blauwe vlag dichter bij het water stond en daardoor de voorkeur van de meeuwen beïnvloed zou kunnen hebben. De keuze voor de meeuwen was mogelijk ingegeven door de verwarring die Olifant Berend enkele dagen daarvoor had gesticht toen hij moest kiezen uit twee witte balletjes die Duitsland en Portugal voorstelden. De olifant pakte met zijn slurf eerst de Portugese bal, maar vervolgens ook de Duitse bal.

Inmiddels zijn er in het kader van dergelijke voorspellingen al allerlei dieren gebruikt, zoals Flo de Cavia, Kobus de ezel, Klara de Koe en Timo het konijn. Ik zie het er nog van komen dat ik als VID (Very Important Dog) straks ook nog word benaderd om mijn aandeel aan dit helderziende waarnemingcircus te leveren. Maar mij niet gezien, want het voorspellen van wedstrijden schijnt toch niet helemaal zonder gevaar te zijn. Octopus Paul, die een paar jaar geleden in het nieuws was met zijn voorspellingen van voetbalwedstrijden, is inmiddels aan zijn helderziende waarnemingen overleden. De zonnebril die ik een dezer dagen voor mijn verjaardag hoop te krijgen, biedt wellicht uitkomst, zodat ik incognito over straat kan. Helaas kom ik er dan niet achter waarvoor ze mij zouden willen inschakelen. Misschien wel om bij de komende verkiezingen op een van de uitgestalde (lijsttrekker)drollen te plassen om aan te geven wie al dan niet de grootste partij zal worden.